Pikku Kakkosessa Tiedonjyvä-ohjelma

Pikku Kakkosessa nähtiin alkuvuonna 10-osainen lasten tiedeohjelma Tiedonjyvä.  Ohjelmassa käytetään Kide Sciencen mukaista sisältöä ja pedagogiikkaa.

Hurmaavien pienten tutkijoiden lisäksi pääosissa ovat tiedekasvatuksen asiantuntijoina Kide Sciencen perustajat Jenni ja Aino.

Luonnontieteellisiä ilmiöitä tutkivassa ohjelmassa oppiminen tapahtuu tekemisen kautta, aivan kuten Kide-tiedekerhoissakin. Tiedekerhoissamme pääset lisäksi kokemaan ihmeellisen tiedeseikkailun tarinoiden ja uudenlaisten kokemuksien kautta.

Katso ohjelma Yle Areenasta.
Lue lisää.

Mistä syntyy tuulen voima? -kirja

Pienellä lapsella on voimakas tarve ihmetellä ympäröivää maailmaa. Lapsi havainnoi, testaa ja tulkitsee ympäristön ilmiöitä. Aikuisen opastus lapsen tutkimusmatkalla on kuitenkin välttämätöntä.

Kide Sciencen perustajan, tutkijatohtori Jenni Vartiaisen kirjassa annetaan tutkimukseen perustuvaa tietoa lapsen tiedekasvatuksen merkityksestä ja sen toteuttamisesta leikin avulla.

Lue lisää ja osta omaksi.

Haluatko meidät mukaan?

  • lasten synttäreille
  • tapahtumaan
  • 1.-3.luokkalaisten iltapäiväkerhoksi
  • muuhun yhteistyöhön

Ota yhteyttä: info@kidescience.com

Olemme tehneet tapahtumayhteistyötä jo Mannerheimin lastensuojeluliiton, Helsinki Design Weekin, SciFestin, Kumpulan kyläjuhlien ja HopLopin kanssa.

Yhteistyökumppanimme

Valituissa Touhula-päiväkodeissa on toteutettu syksystä 2017 lähtien pienten lasten tiedekasvatusta Kide Sciencen pedagogiikkaan perustuen. Menetelmä perustuu Helsingin yliopistossa kehitettyyn Vartiaisen tiedekasvatusmalliin. Tiedekasvatus on osa päiväkodin pedagogiikkaa ja näkyy varhaiskasvatuksen eri osa-alueilla – arjen askareista ohjattuihin tiedetuokioihin.

Valittujen Touhula-päiväkotien tiloissa järjestetään iltaisin alueiden lapsiperheille Kide-tiedekerhoja.